آشغالگيرها داراي انواع گوناگوني هستند؛ اما همه آنها از نظر هدف و عملکرد ارائه شده، داراي ويژگيهاي مشابه هم هستند. انواع آشغالگير در دو دسته بندي کلي مکانيکي و دستي توليد ميشوند؛ و همه آنها در اولين مراحل تصفيه پساب مورد استفاده قرار ميگيرند. اگر ميخواهيد با جزئيات بيشتري از اين دستگاه و روش کار آن آشنا شويد؛ با مطالعه ادامه اين نوشته همراه ما باشيد.
همانطور که گفتيم، دستگاه آشغالگير در اولين مراحل تصفيه پساب قرار دارد. اين دستگاه بنابر نوع خود ميتوانند مواد ريز و درشت بسياري را به صورت فيزيکي از آب جدا کند. در واقع اين دستگاه براي جداسازي مواد زائد موجود در آب، از روش تصفيه فيزيکي استفاده ميکند.
بنابر همين ويژگي، يک دستگاه آشغالگير داراي شبکهاي ميلهاي يا توري است؛ که با قرار گرفتن در جريان فاضلاب، اجسام و آشغالهاي بزرگتر از اندازه شبکه توري يا ميلهاي را از آب جدا ميکند. اين روش جداسازي، کمهزينه و سريع است. همچنين با جداسازي قطعات درشتتر از فاضلاب، آب وارد شده به حوضچههاي تصفيه راحتتر تصفيه ميشود؛ و احتمال خرابي، گرفتگي و ساير مشکلات در دستگاههاي تصفيه آب کمتر است. بنابراين ميتوان گفت وجود دستگاه آشغالگير در مسير ورود فاضلاب به حوضچههاي تصفيه ضروري است.
همانطور که گفتيم دستگاه آشغالگير شامل دو دسته آشغالگير دستي و آشغالگير مکانيکي هستند. اما اين دستگاه داراي انواع ديگري از جمله سبدي، دانه درشت، دانه ريز، نيمه اتوماتيک و تمام اتوماتيک نيز ميباشد.
آشغالگيرهاي دستي معمولا جايگزيني موقت براي انواع مکانيکي هستند؛ که در صورت قطع برق يا در مکانهايي که دسترسي به انرژي الکتريکي ممکن نيست؛ قابليت استفاده دارند. همچنين از آشغالگير دستي در تصفيه خانههايي با حجم کمتر از هزار متر مکعب و کانالهاي با عمق کمتر از دو متر، از نمونههاي دستي اين دستگاه استفاده ميشود.
آشغالگيرهاي دستي ميتوانند در دو نوع دانه ريز يا درشت تقسيمبندي شوند. فاصله بين مشبکهاي توري يا ميلهها در نسخه ريز بين 10 تا 30 ميليمتر است. اين اندازه براي جمعآوري زبالههاي بسيار ريز استفاده ميشود. نمونه درشت اين دستگاه نيز، داراي فاصلهاي بين 40 تا 100 ميليمتر است؛ و از ورود قطعات درشتي مانند قوطيها، شاخ و برگ درختان و… جلوگيري ميکند. در نهايت تفاوت اساسي نمونههاي دستي در مقايسه با نمونههاي مکانيکي، در روش تخليه آشغالهاي جمعآوري شده است؛ که در نمونههاي دستي اين کار به کمک يک چنگک و به کمک نيروي انساني انجام ميشود.
نوع ديگر دستگاههاي آشغالگير با نام سبدي شناخته ميشود. اين دستگاه در ظاهر شبيه به يک سبد توري هستند. اين سبدها در مسير پساب عبوري قرار گرفته و آشغالهاي پساب به مرور در سبد جمع ميشود. خالي کردن آشغالگير سبدي نيز، به دو روش دستي و مکانيکي ممکن ميشود؛ که در روش مکانيکي معمولا استفاده از جرثقيل مونوريلي بهترين انتخاب است.
اگر بخواهيد يک تصفيه خانه استاندارد داشته باشيد؛ وجود آشغالگير مکانيکي پيش از ورود پساب به حوضچه تصفيه ضروري است. آشغالگيرهاي مکانيکي از نظر عملکردي مشابه با نمونههاي دستي هستند؛ اما وجود تجهيزات مکانيکي در آنها، کار تخليه آشغالهاي جمعآوري شده را سادهتر و بهتر انجام ميدهد.
اين دستگاهها معمولا از يک بازوي مکانيکي براي انجام عمل تخليه استفاده ميکنند. اين بازوي مکانيکي نيز از يک سويچ که در بالادست دستگاه قرار دارد، فرمان ميگيرد.
آشغالگيرهاي مکانيکي نيز داراي انواع مختلفي هستند؛ که بر اساس ميزان پيشرفته بودن، عملکردهاي ويژهاي را در اختيار تصفيه خانه قرار ميدهند. جمعآوري آشغال، بيرون بردن آن از کانال، انتقال به سبد يا گاري، خرد کردن و بستهبندي آشغالها از ويژگيهايي است که در يک دستگاه آشغالگير مکانيکي ميتوانيد بيابيد.
درباره این سایت